Η ομάδα μας

Ελευθερία Δημοπούλου

eletheria-dimopoulouΗ Ελευθερία Δημοπούλου είναι ανεξάρτητη μαία για τον φυσικό τοκετό και τον τοκετό στο σπίτι. Η ίδια αποφοίτησε από την σχολή μαιών «Βιργινία Σκυλίτση» το 1974 και έχει βοηθήσει να γεννηθούν περί τα 8.000 παιδιά.
Η Ελευθερία Δημοπούλου εργάζεται πάνω στο αντικείμενο της από το 1980. Έχει διατελέσει εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Μαιευτικής από το 1984 έως το 2002.
Οι συνθήκες τοκετού και τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά καισαρικής τομής στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την επιθυμία της να ασκήσει το μαιευτικό της επάγγελμα ευσυνείδητα, αποτέλεσαν την αφορμή για να δημιουργηθεί το σωματείο για την προαγωγή του φυσικού τοκετού, "Ευτοκία". Στην «Ευτοκία» αναλαμβάνει από το 1997 την προετοιμασία εγκύων για γονεϊκότητα και φυσικούς τοκετούς. Εξειδικεύεται σε περιπτώσεις γέννας Vbac και ισχυακής προβολής με κολπικό τοκετό, συνεργαζόμενη με ιατρούς Μαιευτήρες-Γυναικολόγους σε ιδιωτικά μαιευτήρια της Αθήνας.
Με την μαιευτική της ομάδα πραγματοποιεί τοκετούς στο σπίτι τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
Είναι σύμβουλος θηλασμού και θερμή υποστηρίκτρια του μητρικού θηλασμού.
Από το 2011 μέχρι και σήμερα οργανώνει και εκπαιδεύει τους επαγγελματίες υγείας μέσω του εκπαιδευτικού σεμιναρίου μαιών «Προετοιμασία και Υποστήριξη των Γονέων στην Περιγεννητική Περίοδο.
Επιπλέον, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρίας. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών - Μαιευτών Αθηνών (ΣΕΜΜΑ).
Από το 2006 έως και το 2011 υπήρξε ιδρυτικό και ενεργό μέλος του 1ου Κέντρου Φυσικού Τοκετού στην Ελλάδα.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες διεθνώς, που αφορούν τον φυσικό τοκετό, τον μητρικό θηλασμό και την περιγεννητική περίοδο, παρουσιάζοντας εμπεριστατωμένες στατιστικές μελέτες.
Έχει παρακολουθήσει μια σειρά από συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες συναφείς με την μαιευτική επιστήμη, τον οικογενειακό προγραμματισμό, την άσκηση του μαιευτικού επαγγέλματος, καθώς επίσης και με εναλλακτικές θεραπείες όπως η ομοιοπαθητική, η ρεφλεξολογία, η σωματική προετοιμασία της εγκύου και η σωματική αποκατάσταση κατά την διάρκεια της λοχείας.
Το όραμά της; Να συνεισφέρει ώστε κάθε γυναίκα στην Ελλάδα να γεννά την ώρα που εκείνη και το μωρό της ορίζουν, στον χώρο που εκείνη επιθυμεί και νιώθει ασφάλεια, έχοντας μαζί της τον άνθρωπο που θα την βοηθά και την καθοδηγεί με αγάπη, υπευθυνότητα και ασφάλεια.
Η μαία Ελευθερία Δημοπούλου αγαπά τα ταξίδια, της αρέσει να αποσύρεται στο ησυχαστήριο της δίπλα στη θάλασσα, δεν σταματά να διαβάζει βιβλία και να ενημερώνεται, αλλά αυτό που σίγουρα την ορίζει… είναι η επαφή της με την φύση και τους ανθρώπους.

Ευαγγελία Χρηστάκου

evaggelia-christakouΗ Ευαγγελία Χρηστάκου είναι ανεξάρτητη μαία για τον φυσικό τοκετό και τον τοκετό στο σπίτι. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Μαιευτικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στη Οργάνωση και Διοίκηση Μονάδων Υγείας.
Η Ευαγγελία Χρηστάκου έχει διατελέσει εργαστηριακός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας στο τμήμα μαιευτικής και ομιλήτρια σε συνέδρια και σεμινάρια τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, με θέμα τον φυσικό τοκετό, τον τοκετό στο σπίτι και τον τοκετό μετά από καισαρική τομή (VBAC).
Από το 2000 έως και σήμερα η μαία Ευαγγελία Χρηστάκου, είναι συνυπεύθυνη μαία για την οργάνωση και λειτουργία των ομάδων προετοιμασίας των νέων εγκύων και των συντρόφων τους στο Σωματείο για την προώθηση του Φυσικού Τοκετού "Ευτοκία", καθώς και αντιπρόεδρος του σωματείου.
Έχει η ίδια παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων για εναλλακτικές θεραπείες (ρεφλεξολογία, ομοιοπαθητική) με μοναδικό σκοπό την υποστήριξη και ενδυνάμωση της εγκύου και επιτόκου στον ερχομό του παιδιού της!
Εργασίες και συνεντεύξεις της μαίας Ευαγγελίας Χρηστάκου έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και στα Μ.Μ.Ε.
Όραμά της είναι να γεννιούνται τα μωρά όταν αυτά το επιλέγουν και με τον τρόπο που επιθυμούν αυτά και οι μαμάδες τους.
Στόχος όλης της μαιευτικής ομάδας είναι η αύξηση των φυσικών τοκετών, η μείωση των καισαρικών τομών χωρίς ιατρικό λόγο και η ευχάριστηση απο την εμπειρία της γέννηςης όλης της οικογένειας.
Η επίτευξη αυτού του στόχου επιβεβαιώνεται από την επαναλαμβανόμενη επιλογή των ζευγαριών των ίδιων επαγγελματιών για την τόσο σπουδαία στιγμή της ζωής τους που δεν είναι άλλη από τον ερχομό του παιδιού τους!!!
Η μαία Ευαγγελία Χρηστάκου αγαπά τα ταξίδια αλλά λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων, περιορίζεται σε κοντινές τροφοδοτικές αποδράσεις. Αγαπά τη μουσική,το θέατρο,τον κινηματογράφο,τη συνύπαρξη με φίλους και τις βόλτες στη θάλασσα.

Τηλέφωνο: 697 2910 489   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μαρία Κύρου

maria-kyrouΗ Μαρία Κύρου είναι Ανεξάρτητη Μαία για τον Φυσικό ΤοκετόΣύμβουλος Ομάδων Εγκύων και Λεχωίδων και Διεθνώς Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ.
Αποφοίτησε το 2002 από την Ανωτάτη Σχολή Μαιευτικής Αθηνών (ΑΤΕΙ Μαιευτικής). Γνωρίζοντας τις ψυχολογικές διακυμάνσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την κύηση και την ανάγκη για συναισθηματική υποστήριξη, ολοκλήρωσε το 2010 την εκπαίδευσή της στην Συμβουλευτική Ομάδων και Οργανισμών από τον Ελληνικό Οργανισμό Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυσης (H.O.P.E.). Στον χώρο αυτό οργάνωσε και συντόνισε την πρώτη Υποστηρικτική - Συμβουλευτική Ομάδα για Εγκύους. Το 2007 ξεκίνησε συνεργασία με το Σωματείο για την Προώθηση του Φυσικού Τοκετού  "Ευτοκία" . Είναι γραμματέας του Δ.Σ. του σωματείου και συνυπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό των Ομάδων Προετοιμασίας Εγκύων/Ζεύγους. Στον χώρο αυτό έχει, επίσης, συντονίσει Υποστηρικτικές – Συμβουλευτικές Ομάδες για Εγκύους και είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό Ομάδας Βρεφικού Μασάζ.
Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση της εγκύου και του βρέφους, ολοκλήρωσε το 2015 το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα για την «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας κατά την εγκυμοσύνη, την νεογνική και την βρεφική περίοδο», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχούς επιθυμίας για καλύτερη παροχή υπηρεσιών έλαβε το δίπλωμά της στην Yoga for Maternity από τον οργανισμό Birthlight.
Το 2019 έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα, έχοντας ολοκληρώσει ποιοτική έρευνα σε γυναίκες που έκαναν προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό μετά από προηγούμενη καισαρική τομή (Vbac), με θέμα την «Τραυματική Εμπειρία Τοκετού – Ρόλος της Μαίας».
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες για τον φυσικό τοκετότον θηλασμό και την περιγεννητική περίοδο, με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στην διάρκεια της κύησης, του τοκετού και της λοχείας. Έχει συμμετάσχει με εργασίες σε πανελλήνια συνέδρια και συνέδρια του εξωτερικού.
Η μαία Μαρία Κύρου έχει την εκπαίδευση να προσφέρει μαιευτική φροντίδα στις γυναίκες που επιλέγουν φυσικό τοκετό, τοκετό στο σπίτι και φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή (V.B.A.C.).
Όραμά της είναι οι βιώνουν οι γυναίκες τον τοκετό τους ως την καλύτερη εμπειρία ζωής, καθώς αυτός ο δρόμος θα κάνει και πιο εύκολη την μετάβαση στην γονεικότητα!
Στόχος όλης της μαιευτικής ομάδας είναι η βέλτιστη στήριξη των γυναικών/ζεύγους στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την λοχεία, με αποτέλεσμα πολύ χαμηλά ποσοστά καισαρικής τομής, μεγάλα ποσοστά μητρικού θηλασμού και πολλές χαρούμενες οικογένειες.
Η μαία Μαρία Κύρου απολαμβάνει τις συναντήσεις με την οικογένεια και τους αγαπημένους φίλους, τις εκδρομές, το διάβασμα και φυσικά το καλό φαγητό!